Psilocybin

Psilocybinsopper (også kalt magiske sopp, eller fleinsopp) er navnet gitt til sopp som inneholder psilocybin, en naturlig forekommende psykedelisk forbindelse. Psilocybin molecule i Magiske sopp brukes hovedsakelig som et enteogen og rekreasjons medikament hvis effekter kan omfatte eufori, endrede tankeprosesser, åpne og lukkede øyne, synestesi, en endret følelse av tid og åndelige opplevelser, og har blitt brukt i terapeutiske omgivelser for å behandle et bredt utvalg av plager og lidelser inkludert klyngehodepine, tvangslidelser, angst, depresjon og avhengighet.

Over 100 arter er klassifisert i slekten Psilocybe. Biologiske slekter som inneholder psilocybin-sopp inkluderer Copelandia, Galerina, Gymnopilus, Inocybe, Mycena, Panaeolus, Pholiotina, Pluteus og Psilocybe.

Psilocybin-sopp har sannsynligvis blitt brukt siden forhistorisk tid og kan ha blitt avbildet i bergkunst og førkolumbianske historiske materialer i Meso-Amerika. Mange kulturer har brukt disse soppene i religiøse ritualer. I moderne samfunn brukes de av åndelige grunner, og rekreasjonsmessig for deres humørløftende og psykedeliske effekter.

Når det er inntatt, metaboliseres psilocybin raskt til psilocin, som deretter virker på serotoninreseptorer i hjernen. De sinnsendrende effektene av psilocybin varer vanligvis fra to til seks timer. Psilocybin har lav toksisitet og lavt skadepotensial. Kan lese er mer om hvordan den virker i hjern her Psykedeliske stoffer og det serotonerge systemet

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.